Tuesday, November 2, 2010

شکنجه و تهدید به تجاوز و قتل شدم

سعید ملک پور، زندانی سیاسی که از سیزدهم مهرماه ۸۷ ازسوی ماموران اطلاعات سپاه تحت شکنجه های فیزیکی و روحی قرار گرفته است، در تماسی از زندان اوین، به مواردی از این شکنجه ها اشاره کرد کرد و خواستار رسیدگی اعامال قانون و رسیدگی به موضوع شکنجه اش ازسوی مقامات قضایی شد.

به گزارش تحول سبز، ملک پور که نوزدهم مهرماه ۸۷ در بازداشت به سر می برد و ۱۲ ماه در بازداشتگاه سپاه در انفرادی بوده است، در این تماس تلفنی عنوان کرد: سیزدهم مهرماه ۸۷ و سه روز پس از ورود به ایران از کانادا، توسط تیم پدافند سایبری سپاه به صورت آدم ربایی و بدون نشان دادن هیچ حکمی، در تهران بازداشت شدم. و بر خلاف اصل ۳۲ قانون اساسی الان در بازداشت موقت بوده و بلاتکلیف هستم.

او افزود: از همان بدو دستگیری تحت شدیدترین شکنجه های سخت فیزیکی و روانی قرار گرفتم که شرح آن را به صورت مکتوب به شعبه ۲۸ دادگاه انقلاب و همچنین همسرم ارسال کردم که منتشر شده و در دسترس قرار دارد.

این زندانی سیاسی به قانون منع شکنجه که اردیبهشت ۸۱ در مجلس شورای اسلامی به تصویب رسیده است، اشاره کرد و افزود: ماده یک این قانون ۱۸ مورد را از موارد شکنجه دانسته که نباید در زندان ها و بازداشتگاه ها اعمال شود.

همان طور که در گزارش مکتوبم اشاره کردم بارها ازسوی بازجویان مورد ضرب و شتم قرار گرفتم که مطابق بند ۱ این ماده شکنجه است و ۱۲ ماه نیز در سلول انفرادی بازداشت بودم که طبق همین ماده غیرقانونی محسوب می شود.

۱۵ ماه از بازداشتم نیز در بازداشتگاه متعلق به سپاه بوده است که در این مدت، اعزام به محاکم قضایی، بازجویی ها، هواخوری و مراجعه به سرویس بهداشتی با چشم بند بوده که مطابق بند ۳ ماده، شکنجه است.

ملک پور به بازجویی های مکرر ازسوی بازجوهای متعدد و بی خوابی به دلیل این بازجویی ها اشاره و تصریح کرد: مطابق بند ۵ این ماده، این اقدام نیز مصداق شکنجه است. بارها من را تهدید کردند به قتل، شکنجه سخت تر و تجاوز، و تهدید کردند که همسرم را بازداشت کرده و جلوی من شکنجه می کنند تا من مجبور به گفتن و پذیرفتن آنچه شوم که بازجوها به من دیکته می کردند که این مطابق با بندهای ۶ و ۱۶ ماده از مصادیق بارز شکنجه است. بارها مورد فحاشی قرار می گرفتم که مطابق با بند ۷ این ماده شکنجه است.

وی افزود: در طول ۱۲ ماه بازداشت انفرادی به هیچ رسانه ای ائم از روزنامه، تلوزیزون و… دسترسی نداشتم که طبق بند ۱۴ ماده مصوب مجلس شورای اسلامی شکنجه محسوب می شود. در ۱۲ ماه اول دوران بازداشت اجازه ملاقات با وکیل هم نداشتم و حتی یک بار در راهروهای دادگاه انقلاب، وکیلم می خواست با من صحبت کند، اما سرباز همراه من اجازه این کار را نداد که این هم مطابق بند ۱۸ ماده ۱ از مصادیق شکنجه است.

این زندانی سیاسی اظهار کرد: مطابق ماده ۴ قانون مذکور و اصل ۳۸ قانون اساسی اعترافاتی که از طریق شکنجه های مورد اشاره در قانون از متهم اخذ شود و در دادگاه مورد استناد قرار گیرد، فاقد اعتبار است.

او یادآور شد: در دو جلسه دادرسی پرونده در شعبه ۲۸ مواردی پیش آمده که نشان می دهد قرار نیست به من حق دفاع داده شود، از جمله اینکه برخلاف ماده ۱۹۰ قانون آیین دادرسی کیفری تا الان به من اجازه دیدن پرونده داده نشده است و با اینکه من روی این موضوع پافشاری کردم، تنها خلاصه آن در جلسه ۲۹ فرودین قرائت شد. چطور می شود از خودم دفاع کنم در حالی که نمی دانم چه چیزی در پرونده ام است؟ به عنوان مثال یکی از اتهامات من در این کیفرخواست عضویت در گروه های معاند نظام است که حتی اسمش هم برده نشده است، یعنی اتهام را هم واضح بیان نکرده اند.

مطابق قانون در موادری که علم قاضی کافی نیست، باید از کارشاناسان فنی قوه قضاییه استفاده شود و من در رابطه با موضوع شکنجه در هر جلسه دادرسی درخواست کردم و مکتوب هم نوشتم که کارشناس قوه قضاییه موضوع اعمال شکنجه را مورد بررسی قرار دهد. این در حالی بود که می گفتند بازجویی که من می گویم مرا مورد شکنجه قرار داده، به عنوان کارشناس خبره بیاید نه کارشانس قوه قضاییه.

با توجه به اینکه قوه قضاییه در همه زمینه ها کارشناس دارد، کارشناس سپاه که در مورد من پرونده سازی کرده و من را شکنجه کرده می آورند که در مورد پرونده من نظر بدهد؟ آیا قاضی بی طرف به حساب می آید.

قاضی دادگاه به دلیل این اتهاماتم جلسه پنجمم را دو ماه و نیم بعد یعنی اواسط تیرماه قرار داد. مجری دادگاه هم به من گفت اگر بخواهی این طوری کار کنی رسیدگی به پرونده ات تا آخر ۸۹ طول می کشد.

ملک پور تصریح کرد: یکم آذر ۸۸ به دولت آبادی که به زندان اوین آمده بود تمام این موارد را عنوان کردم که قول پیگیری داد و پنج ماه بعد نیز به نمایندگان معاون دادستان موضوع شکنجه ها گفتم. خواسته من اجرای قانون است.

من تحت شکنجه قرار گرفته ام و درخواستم این است که این موارد مورد بررسی قرار گیرد و کارشناس قوه قضاییه نیز موضوع را بررسی کند، امکان دسترسی به وکیل داشته باشم و قانون در موردم اجرا شود.

No comments:

Post a Comment