Sunday, July 4, 2010

کیهان موسوی را ستون پنجم دشمن خواند

روزنامه کیهان که کمتر از یک ماه قبل میرحسین موسوی را از ذخائر انقلاب خوانده بود، سرانجام در سرمقاله روز سیزدهم تیر 88 خود وی را ستون پنجم دشمن خواند و صراحتا اعلام کرد که وی و خاتمی از بیگانگان دستور می گیرند. در همین حال هاشمی رفسنجانی که پس از انتخابات تنها یک بار موضع دوپهلویی گرفته بود، امروز در دیدار با خانواده آسیب دیدگان اعتراضات انتخاباتی علیه سرکوب مردم موضع گرفت. جنتی در نمازجمعه گفت که " اعتراف از دستگیر شدگان دارد گرفته می شود" و ضرغامی اعلام کرد که تصویر قتل نداآقاسلطان ساختگی است." به نظر می رسید که انتشار تصویر قتل نداآقاسلطان چنان تاثیر عمیقی بر مخاطبان گذاشته است، که دولت به هر نحو تلاش می کند تا از پذیرش چنین جنایتی اجتناب کند.

فشار بر اقلیت مجلس افزایش یافت و کار به جایی رسید که سایت خبری آنان نیز فیلتر شد. این در حالی بود که ابوترابی فرد دائما اعلام می کرد کمیته حقیقت یاب مجلس در حال کشف واقعیت کوی دانشگاه است. از سوی دیگر کشاندن تنش میان مردم و دولت، به تنش میان ایران و خارجی ها، تبدیل به گسترش تنش میان ایران و اتحادیه اروپا شد، نیروهای امنیتی که نه نفر از اعضای سفارت انگلیس را دستگیر و هشت تن از آنان را پس از اخطار سنگین اتحادیه اروپا بلافاصله آزاد کرده بودند، تن به این دادند که تمام سفرای ایران در 27 کشور اروپایی احضار شوند. کروبی و موسوی در کنار هم قرار گرفتند و اعتراضات در تهران و سایر شهرها ادامه داشت.

موسوی ستون پنجم آمریکا است

حسین شریعتمداری مدیرمسئول روزنامه کیهان، میرحسین موسوی را به جاسوسی برای آمریکا متهم کرد و خواستار محاکمه وی و محمد خاتمی به جرم " قتل انسان‌های بی‌گناه، برپایی آشوب و بلوا و اجیر کردن اراذل و اوباش" شد. حسین شریعتمداری در یادداشتی که امروز شنبه در روزنامه کیهان منتشر کرده است، این دو نفر را " ستون پنجم" آمریکا در ایران دانسته که همکاری آشکاری با بیگانگان داشته‌اند. مدیرمسئول روزنامه کیهان ادعا کرد که اسناد و شواهدی در اختیار دارد که نشان می‌دهد " جنایت‌های" آقای موسوی و برخی اطرافیانش در هفته‌های گذشته " ماموریتی از بیرون" بوده است.


آقای شریعتمداری در بخش دیگری از یادداشت خود ادعا کرده که اعتراض آقای موسوی و هواداران وی به نتایج انتخابات، دستورالعمل مقام‌های آمریکایی بوده است که از سوی ستاد انتخاباتی وی به اجرا درآمده است. نماینده آیت‌الله خامنه‌ای در روزنامه کیهان، مهمترین علت حمایت بدون استثناء آمریکا، اسرائیل و اتحادیه اروپا از نامزدی آقای موسوی را ناشی از ماموریتی می‌داند که نیرو‌های خارجی بر عهده وی گذاشته‌اند. شریعتمداری نوشت آقایان موسوی و خاتمی به خاطر جنایت‌های هولناکی که مرتکب شده‌اند، باید محاکمه شوند. مدیر مسئول روزنامه کیهان در بخش دیگری از یادداشت خود به جمعیتی که آقای موسوی قصد راه‌اندازی آن را دارد، اشاره کرده و نوشته است که این جمعیت قانونی نیست، چراکه اعضای آن مرتکب جنایت شده‌ و باید محاکمه شوند.

شریعتمداری افزود که تشکیل این حزب یا جمعیت از سوی موسوی، فتنه است و " چاره آن، این سخن حضرت امیر علیه‌السلام است که چشم فتنه را باید کور کرد." دفتر سیاسی سپاه پاسداران نیز پیش از برگزاری انتخابات ۲۲ خرداد، آقای موسوی و برخی از اعضای ستاد وی را به مقدمه‌چینی برای " راه‌اندازی انقلاب رنگی" در ایران متهم کرده بود.

دولت برآمده از تخلف مشروع نیست

مجمع مدرسین و محققین حوزه علمیه قم با انتشار بیانیه‌ای، دولت بر آمده از" تخلف‌های گسترده" انتخاباتی در ایران را " نامشروع" اعلام کرد. این مجمع در بیانیه خود به صراحت اعلام کرد که در دهمین دوره انتخابات ریاست جمهوری ایران، حق میرحسین موسوی و مهدی کروبی ضایع شد و از مراجع تقلید و روحانیون بلند‌پایه خواست که در خصوص این مصیبت بزرگ سکوت نکنند. در بیانیه مجمع مدرسین آمده است که با وجود اشکالات متعددی که در انتخابات اخیر وجود دارد‌، " آیا می‌شود مشروعیت انتخابات را به صرف تأیید شورای نگهبان پذیرفت؟ آیا با این وضعیت می‌توان دولت برآمده از این همه تخلفات را مشروع دانست؟"
مجمع مدرسین حوزه علمیه قم در بخش دیگری از بیانیه خود افزود که شورای نگهبان بدون توجه به " استدلالات کاندیداهای معترض و اعتراضات به حق مردم و دلسوزی‌های علماء و مراجع و احزاب و مشفقان نظام" صحت انتخابات را تائید کرد. این مجمع اضافه کرده که صحت انتخابات از سوی شورای نگهبان در حالی تائید شد که برخی از اعضای آن پیش از انتخابات " بی‌طرفی خود را در انظار مردم مخدوش نموده بودند." بموجب این بیانیه " در صورتی که داور و قاضی در رابطه با پرونده‌ای طرفداری کرده باشد، حق قضاوت در آن را ندارد." این مجمع همچنین از تائید نتایج انتخابات و سکوت قوه قضائیه در قبال تخریب‌ها علیه برخی نامزد‌های انتخاباتی اظهار " شگفتی" کرده است.

مجمع محققین حوزه علمیه قم تصریح کرد که " صدای حق‌طلبی مردم که توأم با آرامش بود، به خشونت" کشیده است و متأسفانه ده‌ها نفر در جریان اعتراض‌ها کشته و زخمی و صد‌ها نفر به طور غیرقانونی بازداشت شده‌اند. این مجمع تمامی کشته‌شدگان حوادث اخیر را " شهیدان مظلوم" خطاب کرده است و از مقام‌های قوه قضائیه خواسته که هرچه زودتر زندانیان حوادث اخیر را آزاد کند.

کروبی: مردم می‌دانند که آرا خوانده نشده است

مهدی کروبی دبیر کل حزب اعتماد ملی گفت که مردم می‌دانند آرای آنها در انتخابات "خوانده" نشده و این مسئله، نظام جمهوری اسلامی را دچار فاجعه‌ای فرهنگی و دینی کرده است. آقای کروبی که با خانواده بازداشت‌ شدگان حوادث پس از انتخابات دیدار می‌کرد، افزود که ابعاد گسترده این فاجعه با از " بین رفتن باورها و اعتماد مردمی تقویت می‌شود." دبیر کل حزب اعتماد ملی اظهار داشت که مردم در سراسر ایران این پرسش را دارند که آیا در آرایی که به صندوق ریختند، دخل و تصرف صورت نگرفته است؟ به گزارش شماره امروز شنبه روزنامه اعتماد ملی، آقای کروبی همچنین به مقام‌های جمهوری اسلامی پیشنهاد کرد که " در آینده، انتخابات برگزار نکنند یا اینکه فکری به حال سلامت انتخابات بکنند."
اقدام علیه امنیت ملی؛ اتهام معترضان

صالح نیکبخت از انتساب اتهام " اقدام علیه امنیت ملی" به مازیار بهاری خبرنگار نیوزویک و تعدادی از فعالان اصلاح‌طلب خبر داد. آقای نیکبخت وکیل مدافع مازیار بهاری و تعدادی از اصلاح‌طلبان در گفتگو با خبرگزاری فرانسه، اظهار داشت که قرار است تعدادی از بازداشت شدگان با این اتهام محاکمه شوند. محمدعلی ابطحی، محسن صفایی فراهانی، بهزاد نبوی و عبدالله رمضان‌زاده از افرادی هستند که احتمال محاکمه آنها به اتهام " اقدام علیه امنیت ملی" وجود دارد. این حال این وکیل دادگستری از زمان برگزاری دادگاه موکلانش اظهار بی‌اطلاعی کرده است.

رفسنجانی: وجدان‌های بیدار از این وضع راضی نیستند

اکبر هاشمی رفسنجانی رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت که " هیچ وجدان بشری" از وضعیت به وجود آمده پس از انتخابات در ایران " راضی" نیست. بعد از ۲۲ خرداد ماه، این دومین بار بود که هاشمی در خصوص مسائل انتخابات ریاست جمهوری اظهارنظر می‌کرد. رئیس مجلس خبرگان که در جمع گروهی از خانواده‌های بازداشت شدگان پس از انتخابات سخنرانی می‌کرد، از اتفاقات رخ داده پس از انتخابات اظهار تاسف کرد و گفت که این وقایع " ذائقه‌ها را تلخ کرد و فکر نمی‌کنم هیچ وجدان بیداری از وضع به وجود آمده راضی باشد." هاشمی در این دیدار اظهار امیدواری کرد که در روز‌های آینده مشکلات حل و فصل شود و آلام خانواده‌های چشم انتظار کاهش یابد. وی افزود که " باید سعی کنیم با مراعات حقوق همه شهروندان، موجب حفظ همدلی و وحدت، ضمن افزایش اعتماد و اعتبار نظام در نزد افکار عمومی، جلوی سوء استفاده دشمنان را نیز سد کنیم."

بریتانیا «ادعای» ایران را بررسی می‌کند

وزارت خارجه بریتانیا گفت گزارش یک روزنامه مبنی بر محاکمه احتمالی یکی از اعضای بازداشت شده سفارت این کشور در تهران را مورد بررسی قرار می‌دهد. میلیبند با رد هر گونه دخالت اعضای سفارت بریتانیا در حوادث اخیر ایران، در خصوص سرنوشت دو کارمند ایرانی در بازداشت این سفارتخانه در تهران، به شدت ابراز نگرانی کرد.


اتهام جدید احمدی‌نژاد علیه کشور‌های غربی

محمود احمدی‌نژاد می‌گوید که حوادث روی داده در ایران پس از برگزاری انتخابات، تلاشی برای انحراف افکار عمومی از بحران مالی جهان است. احمدی‌نژاد که در مراسم روز صنعت و معدن سخن می‌گفت، غرب را متهم کرد که برای منحرف کردن افکار عمومی مردم جهان از بحران‌های مالی، مسائلی از قبیل بیماری آنفلوآنزای خوکی و حوادث انتخابات ایران را طراحی و به اجرا گذاشت. وی افزود که غرب همچنان درگیر این بحران بزرگ است و نمی‌تواند آن را انکار کند. آقای احمدی‌نژاد سه‌شنبه هفته گذشته در دیدار با کارمندان وزارت اطلاعات گفته بود که طرح‌های " پنهان و پیدای" دشمنان برای " براندازی نرم" در انتخابات اخیر ایران با شکست مواجه شده است. به گزارش منابع آگاه، احمدی نژاد، وزارت اطلاعات را موظف کرد که اسنادی فراهم آورد تا اثبات کند که حوادث بعد از انتخابات " براندازی نرم" بود. اما این وزارتخانه با این تحلیل مخالفت کرد و به همین دلیل اختلاف میان وزارت اطلاعات و احمدی نژاد رخ داد.

احمدی‌نژاد در سخنرانی خود کارهای صورت گرفته در مقطع ۳۰ ساله بعد از انقلاب را در تاریخ ایران بی‌سابقه خواند و افزود: " دو مقطع سازندگی در زمان هخامنشیان و ساسانیان و یک مقطع هم در زمان صفویان در ایران داشته‌ایم، اما در این ۳۰ سال کارهایی صورت گرفته است که قابل قیاس با هیچ کدام از این مقاطع نیست."

آمانو: ایران قطعنامه‌ها را اجرا کند

با پایان دوره ریاست محمد البرادعی، یوکیا آمانو مدیرکل آینده آژانس شد. وی بلافاصله پس از روی کارآمدن، از ایران خواست قطعنامه‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد را اجرا کند. آقای آمانو که تابعیت ژاپنی دارد، روز پنجشنبه گذشته، با کسب اکثریت آرای شورای حکام به عنوان جانشین محمد البرادعی مدیر کل فعلی آژانس انتخاب شد. جانشین محمد البرادعی با این حال افزود که همه تلاش خود را برای حل پرونده هسته‌ای ایران به کار می‌بندد. آمانو تاکید کرد که در اسناد رسمی آژانس، مدرکی دال بر تلاش ایران برای دستیابی به سلاح هسته‌ای مشاهده نکرده است. این نخستین اظهار نظر وی در خصوص پرونده هسته‌ای ایران است. آمانو در نوامبر ۲۰۰۹ فعالیت خود را به طور رسمی آغاز خواهد کرد. ایران پس از انتخابات یوکیا آمانو به عنوان مدیر کل آینده آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، روند انتخابات این نهاد نظارتی را " نگران کننده" و " ناقص" برشمرد. علی‌اصغر سلطانیه با این وجود اظهار داشت که انتظار‌ها از مدیر کل جدید آژانس بسیار بالا است و وی امیدوار است که آقای آمانو در مسئولیت جدید خود موفق باشد.

No comments:

Post a Comment