Thursday, May 6, 2010

افترای ناموسی مدیر مسئول کیهان به فعالان حقوق زنان

نسرین ستوده، وکیل شیرین عبادی میگوید که حسین شریعتمداری، مدیر مسئول کیهان در دادگاه شکایت از این روزنامه، به فعالان حقوق زنان در ایران «افترای ناموسی» زده است.

به گفته خانم ستوده، مدیرمسئول کیهان در جلسه دادگاه رسیدگی به اتهاماتش، شیرین عبادی را به «حمایت از روسپیان که در کمپین های مختلف زنانه مشغول به فعالیت هستند» متهم کرد.

این وکیل دادگستری با بیان اینکه این سخنان طیف وسیعی از زنان ایران به ویژه اعضای کمپین یک میلیون امضا را در معرض «خطر و توهین و افترا» قرار میدهد، افزود: «متهم در این دادگاه به روش معمول مردان کمسواد به فحشهای ناموسی علیه مخالف خود پرداخته است.»

این عضو کانون مدافعان حقوق بشر اظهار داشت: «فعالیت در کمپین یک میلیون امضا جرم نیست و حکم برائت موکلان کمپینی من و خانم عبادی از سوی دادگاهی صادر شده که یکی از نهادهای امنیتی قضایی است که همکاری تنگاتنگی با وزارت اطلاعات دارد و اعلام کرده که عضویت در کمپین یک میلیون امضا و جمع آوری امضا برای تغییر قوانین تبعیض آمیز جرم نیست.»

این وکیل دادگستری به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفت که با وجود «فحاشی و ناسزاگویی» حسین شریعتمداری به شیرین عبادی و فعالان حقوق زنان، دادگاه اجازه دفاع و صحبت به هیچ یک از چهار وکیل خانم عبادی نداد.

روز ۱۲ اردیبهشت جاری سومین و آخرین جلسه شکایت از روزنامه کیهان برگزار شد. مدیرمسئول روزنامه کیهان در این پرونده به «نشر اکاذیب، توهین، افتراء، و جعل عکس» متهم شده است.

شیرین عبادی، برنده جایزه صلح نوبل یکی از ۴۰ شاکی این پرونده است. عبدالفتاح سلطانی، محمدعلی دادخواه، مهناز پراکند و نسرین ستوده دفاع از خانم عبادی را در این دادگاه برعهده داشتند.

تلویزیون دولتی ایران، دفاعیات حسین شریعتمداری در جلسات پیشین دادگاه روزنامه کیهان که طی آن وی اتهاماتی را به شیرین عبادی وارد کرده، در دو شب متوالی پخش کرد.

مدیر مسئول کیهان در این دادگاه ادعا کرد که شیرین عبادی «مامور سیا و موساد و اینتلیجنس سرویس» است.



تهدید ستوده برای کنارهگیری از وکالت شیرین عبادی

از سوی دیگر همسر نسرین ستوده طی یک تماس تلفنی تهدید شده و از وی خواستهاند که همسرش از پرونده خانم عبادی کنارهگیری کند.

نسرین ستوده وکالت شیرین عبادی را در پرونده مالیاتی وی نیز برعهده دارد. خانم عبادی از سوی دادگاه تجدیدنظر به پرداخت یک میلیارد تومان مالیات برای جایزه صلح نوبل محکوم شده است.
دستگاه قضایی پیش از اعلام این رای، تمامی حسابهای مالی خانم عبادی و همسرش را مسدود کرده بود.

رئیس کانون مدافعان حقوق بشر در ایران به کمپین بینالمللی حقوق بشر در ایران گفت که تصمیم دادگاه مبنی اخذ مالیات بر جایزه صلح نوبل وی «غیرقانونی» است و او شکایت خود را از طریق دادگاه عدالت اداری پیگیری خواهد کرد.

وی افزود: «اگر در ایران نتوانم عدالت را اجرا کنم دنیا به ایران ختم نمیشود و از کلیه امکانات خود برای احقاق حقوقم استفاده خواهم کرد.»

شیرین عبادی در سال ۲۰۰۳ بهخاطر «تلاش برای ترویج مردمسالاری و رعایت حقوق بشر در ایران به ویژه در مورد حقوق زنان و کودکان» برنده جایزه نوبل صلح شد. بر اساس قانون مالیات بر درآمد ایران، جوایز از معافیت مالیاتی برخوردارند.


منبع: رادیو زمانه

No comments:

Post a Comment