Monday, May 31, 2010

مادر اشکان سهرابی: هنوز چشم انتظار شناسایی عاملان هستیم

یک سال از انتخابات پر اما و اگر ریاست جمهوری ایران که اعلام نتایج آن و اعتراض های مردمی پس از آن منجر به کشته شدن دهها تن از شهروندان ایرانی شده است، گذشت اما تاکنون پرونده شکایت خانواده های شهدای این بحران سیاسی در ایران به نتیجه نرسیده است.

علی رغم دستور رهبر جمهوری اسلامی و سیاست حاکمیت مبنی بر پیگیری پرونده عاملان شکنجه و به شهادت رساندن جمعی از بازداشت شدگان در بازداشتگاه کهریزک، پرونده چهارکشته در این بازداشتگاه که بر اساس گزارش رسمی مجلس شورای اسلامی عاملان این کشتار شناسایی و معرفی شده اند نیز در هیچ یک از محاکم قضایی به نتیجه نرسیده است .

دو ترور سیاسی مربوط به مسعود علی محمدی استاد فیزیک نظری دانشگاه صنعتی شریف تهران و سید علی موسوی خواهرزاده میرحسین موسوی نیز همچنان بلاتکلیف مانده است و پیگیری های خانواده آنان برای شناسایی عاملان این ترور با هیچ پاسخ مشخصی از سوی دستگاه قضایی ایران مواجه نشده است.

در کنار این پرونده ها که به نظر می رسید حاکمیت با رفتار حمایتی خود برای محاکمه عاملان این کشتار بنا را بر پیگیری و مسوولیت پذیری در قبال شهادت حداقل برخی از شهروندان کشور گذاشته بود، شکایت بسیاری از خانواده های کسانی که در راهپیمایی های خیابانی به شهادت رسیدند نیز وجود دارد که همچنان مفتوح و بلاتکلیف است.

اشکان سهرابی، جوان ۲۰ ساله، یکی از کشته شدگان ناآرامی های پس از انتخابات ایران است که در ۳۰ خرداد ماه سال گذشته مورد اصابت گلوله قرار گرفته و سپس در بیمارستان جان سپرد.

خانم نیک پی مادر اشکان در آستانه سالگر شهادت فرزندش به جرس می گوید: ما اشکان را فراموش نکرده ایم و همچنان پیگیر پرونده به شهادت رسیدن فرزند مان هستیم اما تا کنون هیچ جوابی از هیچ مسوولی دریافت نکرده ایم.

وی که پیش از این گفته بود جنازه اشکان را هم به راحتی در اختیارخانواده قرار نداده اند، پس از گذشت یک سال در پاسخ به این پرسش که آیا اطلاعات مربوط به پیگیری پرونده شهادت اشکان را دراختیار خانواده قرار داده اند، می گوید: ما حتی وکیل هم گرفته ایم، اما نه پیگیری های ما جواب داده است و نه پیگیری های خانم مجد زاده وکیل این پرونده به نتیجه مشخصی رسیده است.

مادر اشکان سهرابی که تنها پسر خانواده اش در جریان راهپیمایی های اعتراضی علیه اعلام پیروزی احمدی نژاد به عنوان رییس جمهور ایران به شهادت رسیده است، با بیان اعتقاد به اینکه اشکان فدای پنج دقیقه بیرون رفتن از خانه شده است، در پاسخ به این پرسش که آیا از طرف دولت فعلی کسی برای دلجویی به سراغ خانواده آنها رفته است، می گوید: ما که کسی را ندیدیم، هیچ کس از طرف دولت سراغ ما را نگرفت. در منزل خودمان هیچ کسی را از طرف دولت ندیدیم که به دلجویی بیایند. تنها یک بار از طرف حلال احمر آمدند به منزل ما، کمی همدردی کردند و رفتند، شاید آنها فراموش کرده اند اما ما که فراموش نمی کنیم. .

وی همچنین در پاسخ به این پرسش که آیا در خلاء همدردی دولت، مردم با شما همدردی و همراهی می کنند، می گوید: هر بار که سر حاک اشکان می رویم ، می بینیم که مردم می آیند و خیلی به ما محبت دارند، همدلی مردم را نمی شود نادیده گرفت و من واقعا قدردانی می کنم که از کسانی که بارها برای دلجویی ما سرخاک اشکان آمده اند.

خانم نیک پی همچنین اضافه می کند: متاسفانه فضا و محیط فعلی به گونه ای است که برخی از دوستان اشکان شاید کم لطفی کرده اند و سراغ همکلاسی شان که دیگر در بین شان نیست را از ما نگرفته اند اما شاید این شرایط را باید درک کرد. من نمی دانم چه دلیلی دارد اما حتما احساس نا امنی می کنند و یا شرایط به آنها اجازه نمی دهد، با این همه قدردان همدلی های مردمی هستیم که واقعا ما را تنها نگذاشته اند.

بی نتیجه ماندن شکایت خانواده های شهدا تنها مختص مادر اشکان سهرابی نیست و بسیاری دیگر از خانواده های شهدای انتخابات نیز نسبت به روند بی فرجام رسیدگی به پرونده شکایت های خود در دادسرای جنایی تهران اعتراض کرده اند.

شهید علی حسن پور یکی دیگر از کشته شدگان وقایع پس از انتخابات است که پیش از این به صدای آمریکا گفته شده بود که پیکر این شهید خرداد را نیز بعد از صد و پنج روز به خانواده او تحویل داده اند. لادن مصطفایی احیرا در مورد روند پیگیری شکایت خود به روز از به نتیجه نرسیدن پی گیری هایشان و عدم پاسخگویی مسئولان سخن گفته بود .

مادر سهراب اعرابی شهید دیگر انتخابات نیز همچنان از طریق وکیل خود پیگیر شکایت های بی نتیجه خود است با این اعتقاد که شناسایی قاتلان فرزند و و دیگر فرزندان ایران، حداقل کاری است که حاکمیت می تواند برای مادران داغدار انجام دهد.

برخی دیگر از خانواده های شهدای گمنام نیز در آستانه خرداد و سالگر انتخابات خونین ریاست جمهوری ایران، از مصاحبه با رسانه ها در مورد روند پیگیری پرونده شهادت اعضای خانواده خود منع شده اند.

No comments:

Post a Comment