۳۶۵ روز پییش در چنین روزی :
رییسجمهور سابق کشورمان گفت: ادعا دارم که مردم در عمق وجدان خویش به اصلاحات پایبندند و ما کمهزینه و در عین حال پرفایدهترین راه برای سربلندی ایران و رستگاری ملت را همین روش میدانیم.
به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) حجتالاسلام و المسلمین سیدمحمد خاتمی عصر روز جمعه در مراسم بزرگداشت دوم خرداد در ورزشگاه ۱۲هزار نفری آزادی یادآور شد: در دوم خرداد حادثهای رخ داد که اگر بدون اینکه نسبت این مفهوم را با حوادث دیگر و سیر سرنوشت تاریخی ملت ایران نسنجیم چندان اهمیتی ندارد. در دوم خرداد مردم به پای صندوقهای رای آمدند و فردی را انتخاب کردند؛ کاری که پیش از آن بارها صورت گرفته بود و بعد از آن هم صورت گرفت.
وی دوم خرداد را نماد حضور و پیروزی مردم در برابر تمام موانع موجود بر سر خواستهای تاریخی آنها معرفی کرد.
وی با یادآوری اینکه ” نفس انتخابات برای ما که تاریخی استبدادزده داریم نعمت بزرگی است” تصریح کرد: این نعمت را به برکت انقلاب اسلامی به دست آوردیم و مردم توانستند با رای خود سرنوشتشان را تعیین کنند.
وی در ادامه با تاکید بر پاسداری و حفظ این دستاورد بزرگ، اظهار کرد: امروز باید از این دستاورد بزرگ پاسداری و تلاش کنیم که رهزنان و کجاندیشان آن را از ما نربایند.
رییسجمهور سابق کشورمان دوم خرداد را برخوردار از خصوصیاتی ممتاز برمیشمرد و در عین حال این خصوصیات ممتاز را مستقل از جنبههای نمادین این روز و اینکه چه کسی انتخاب شد، دانست و افزود: در دوم خرداد روش، بینش، شیوه، اندیشه و نگاهی متفاوت به جهان، ایران، انقلاب و اسلام عرضه شد که با آنچه رسما ترویج میشد متفاوت بود و مردم به این روش، منش و نگاه رای دادند. این رای در حالی حاصل شد که کارشکنیها و مانعتراشیهای فراوانی مقابل این منش و بینش وجود داشت و ما این روش مورد تایید مردم ایران را اصلاحات مینامیم.
وی در ادامه اسلام مورد نظر دوم خرداد را اسلامی که مخالف هرگونه تبعیض و آپارتاید قومی، جنسی و نژادی است معرفی کرد و همچنین گفت: این اسلام، اسلامی است که احکام آن بر دو پایه استوار اخلاق و عدالت بنیان نهاده شده، اسلامی که در اجتهاد پویا و کارآمد آن زمان و مکان دو عنصر تعیین کننده و اساسی است.
وی دوم خرداد را جنبشی مخالف با خرافات، تحجر و ظاهرپرستی که آفت دین و حکمرانی خوب است معرفی کرد و گفت: وقتی از دوم خرداد سخن میگوییم سخن از حیثیت و کرامت ملت ایران است.
خاتمی دوم خرداد را جنبشی که در آن عقاید و سلایق گوناگون به رسمیت شناخته میشود معرفی کرد و گفت: دوم خرداد یعنی احترام به ملت ایران و رنگین کمان زیبای قومیتها، مذاهب و طوایف. دوم خرداد یعنی زندگی کردن در این زمان و این جهان با همه فرصتها و تهدیداتش نه اینکه از لحاظ تقویمی در این دوره زندگی کنیم اما در رفتار از قرون چهارم هجری نیز عقبماندهتر باشیم.
وی همچنین دوم خرداد را پاسداشت خواست ملت ایران در آزادی، استقلال، پیشرفت و عدالت معرفی کرد و گفت: به همین جهت است که دوم خرداد خود را تداوم انقلاب بزرگ مشروطیت و انقلاب شکوهمند اسلامی میداند.
وی در ادامه با تاکید بر اهداف دوم خرداد در بحث آزادی و امنیت و اینکه ” به بهانه آزادی امنیت مردم به مخاطره نیفتد و به بهانه امنیت آزادیها محدود نشود” ادامه داد: امنیت از نظر دوم خرداد در امنیت حاکمان خلاصه نمیشود و در این بخش امنیت یکایک ایرانیان اعم از زن و مرد از اقوام و نژادهای گوناگون برابر است.
رییسجمهور سابق کشورمان یکی دیگر از اهداف دوم خرداد را ” قرار گرفتن مدار نظم اجتماعی در پایه اخلاق معرفی کرد؛ اخلاقی که عظمت پیامبرش را برخورداری از آن میدانست”و در ادامه رسالت دوم خرداد را افشای بداخلاقیها و تلاش برای محدود کردن آن به خصوص در حوزه رسمی کشور معرفی کرد و گفت: دوم خرداد یعنی تلاش برای برخورداری یکایک مردم ایران از همه مزایای زندگی و حاکمیت عادلانه در عرصه اجتماعی.
وی با بیان اینکه ” عدالت دوم خرداد در عدالت اقتصادی خلاصه نمیشود” افزود: عدالت دوم خرداد عدالت توزیع فقر و عدالت صدقهای نیست. صدقه دادن امر زیبا و مطلوبی است اما اگر به صورت قاعده درآمد دیگر درست نیست و افزایش صدقهبگیران جفای به انقلاب، نظام و اسلام است.
وی در ادامه دوم خرداد را ” ایستادن در برابر توطئهها و طمع بیگانگان و دفاع از تمامیت ارضی ملت ایران” معرفی کرد و گفت: به همین خاطر دوم خرداد پیوندی استوار با حماسه سوم خرداد دارد.
خاتمی با بیان اینکه ” انقلاب ما پویا و بیدار است به روان همه شهدای حماسه سوم خرداد درود فرستاد.
وی با بیان اینکه ” در این جلسه نمیخواهم درباره اینکه چقدر ما اصلاحطلبان در تحقق اهداف اصلاحات ناتوان بودیم و یا چقدر موانع و سازوکارهای مخالفان اصلاحات کارساز افتاد صحبت کنم” افزود: من اینجا یک ادعا دارم و آن اینکه مردم در عمق وجدان خویش به آن روش، منش و آنچه ما نام آن را اصلاحات میگذاریم، پایبندند و ما مدعی هستیم کمهزینه و در عین حال پرفایدهترین راه برای سربلندی ایران و رستگاری ملت همین روش است.
وی با خاطر نشان کردن این نکته که ” بزرگداشت دوم خرداد بزرگداشت یک فرد و احساس نوستاژیک به آنچه از دست رفته نیست” گفت: دوم خرداد پاسداشت سمبل یک جریان تاریخی است. وقتی از دوم خرداد سخن میگوییم از دین و نقش ممتاز آن سخن میگوییم؛ کیمیایی که قیمت آن حتی در دنیای مدرن و عرصه اجتماعی بحرانها آفریده است.
خاتمی افزود: وقتی از دوم خرداد سخن میگوییم از اسلام، انسان، عرفان سخن میگوییم. اسلامی که خواستار برخورداری جان و جهان از معنویت اخلاق و ارزشهای الهی است. اسلامی که منطق در گفتار، آزادی در اندیشه و قانون عادلانه در رفتار را مورد تاکید قرار میدهد. اسلامی که اگر به قدرت برسد امتیازات را برای یک دسته، قوم و طایفه نمیخواهد.
وی در ادامه معرفی ویژگیهای اسلام مورد خواست جنبش دوم خرداد این اسلام را اسلامی که همه ملت را به رسمیت میشناسد معرفی کرد و گفت: این اسلام هر فردی از ملت با هر عقیده را تا آنگاه که در ذیل نظام باشد دارای حق و حرمت میشناسد.
وی در ادامه با برشمردن دیگر ویژگیهای دوم خرداد و با یادآوری اهداف این جنبش در برداشتن گامهای سنگینتر در جهت توسعه همهجانبه کشور و پرهیز از شیوهها و سیاستهایی که روز به روز ایران را منزویتر و فشارها را فراوانتر و عقبماندگیها را بیشتر میکند، گفت: دوم خرداد یعنی ایمان به شایستگی و توانمندی ملت ایران، ایمان به جوان ایرانی به عنوان سرمایه بزرگ ایران، ایمان به توانمندیهای ایرانی در عرصههای مختلف و ایمان به شایستگی همه طوایف و مذاهبی که در این سرزمین زندگی میکنند.
رییسجمهور سابق کشورمان در ادامه با تاکید مجدد بر این نکته که ” این آرمانها به آسانی به دست نمیآید” و با یادآوری اهداف ملت ایران در انقلاب مشروطیت، ملی کردن صنعت نفت و انقلاب اسلامی ایران را یادآور شد و گفت: معتقدیم و میگوییم جنبش دوم خرداد یک راه است نه یک مقصد.
وی افزود: دوم خرداد به خواستهای عمیق ایمان دارد و معتقد است هر گروهی با این خواستها همراه شود، پایدار است وگرنه مدتی میماند و ملت در جهت خواستهای خود حرکت میکند.
وی در ادامه با تاکید بر اینکه ما تا به حال گامهای بلندی برداشتهایم، به سیر تاریخی ملت ایران اشاره کرد و گفت: ملت ایران هیچگاه مایوس نخواهد شد و دوم خرداد نماد حضور مردم و پیروزی مردم علیرغم همه موانع و ساز و کارهای رفتاری و ساختاری موجود در برابر ملت است.
خاتمی با تاکید بر اینکه ” اینک باید ۲۲ خرداد را به ۲ خردادی مضاعف تبدیل کنیم” در ادامه خطاب به تمامی زنان و مردان ایرانی، گفت: اینک در آستانه حادثه بزرگی قرار گرفتهایم که حضور و بیداری شما میتواند به نفع خواستهای تاریخی شما به نتیجه برسد.
وی با اشاره به موانع و محدودیتها به کاندیداتوری میر حسین موسوی در این انتخابات اشاره کرد و گفت: اینک فرزند دیگر آرمان و ایمان شما که به عظمت ایران میاندیشد و قلبش برای ایران و ایرانی و حرمت و کرامت ایران میتپد و خواستهای ملت ایران را مورد تاکید قرار میدهد، با عزم خدمت استوار به میدان آمده است. بیایید ۲۲ خرداد را به خردادی امروزیتر و پربارتر مبدل کنیم و همه بپا خیزیم و بدانیم که این فرصتها کم بدست میآید و آن را از دست ندهیم.
وی در ادامه با ابراز احترام به همه کاندیداهای موجود از تمام زنان و مردان ایرانی خواست ” با نوشتن نام زیبای میر حسین موسوی بار دیگر دین خود را به اسلام، انقلاب و نظام ادا کنید.”
در این همایش نوار ویدئویی از میرحسین موسوی ـ که همزمان با این همایش در سفری انتخاباتی به اصفهان سفر کرده بود ـ پخش شد که در آن خطاب به حاضران در این همایش گفته بود: دوست داشتم امروز در کنار دوست و برادر عزیزم آقای دکتر خاتمی و در کنار شما بودم اکنون هم در اصفهان و در خدمت مردم عزیز این شهر هستم و احساسم این است که فضای شادابی برای انتخابات ایجاد شده و امیدوارم این همایش در کنار آقای خاتمی بتواند به گسترش امواج سبز و موج شرکت مردم در انتخابات دامن بزند و بتوانیم آیندهای پر از امید و نشاط را برای کشورمان بسازیم.
میرحسین موسوی:
دورشدن نیروهای کارآمد به ضرر کشوراست
طرح تحول اقتصادی مدنظر دولت، به ضرر مستضعفین بود
میرحسین موسوی دراصفهان و درجمع خبرنگاران درپاسخ به پرسشی درباره روابط ایران و آمریکا تاکید کرد که ایران به دنبال نشانهای از تغییر و تحول واقعی در سیاستهای آمریکاست، اما هنوز شاهد این تغییر نبوده است.
به گزارش خبرنگار ایسنا، عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درادامه، انرژی هستهیی را متعلق به همه ملت ایران دانست و با بیان اینکه از ابتدای انقلاب اسلامی درجهت بومی شدن این تکنولوژی حرکت شده است، ادامه داد:« دولت خاتمی در دستیابی به انرژی هستهیی پیشرفت خوبی داشت که خارجیها هیچوقت فکر آن را نمیکردند، اما درپی این پیشرفت، آنها انتقام گرفتند و در ادامه تعلیق اتفاق افتاد. متاسفانه خارجیها تعلیق را به معنی تعطیل میدانستند و سعی داشتند این تکنولوژی را از دست ایران بگیرند، اما غنیسازی باز هم درپایان دوره خاتمی آغاز شد و در دولت نهم نیز این سیاست ادامه پیدا کرد.»
میرحسین موسوی در ادامه با تاکید بر اینکه کشور باید درجهت حفظ تکنولوژی هستهیی حرکت کند، تصریح کرد:« تکنولوژی هستهیی موقعیت ما را درجهان و منطقه تقویت میکند و نمیتوانیم آن را کنار بگذاریم و اگر سیاست تنشزدایی و تعامل با جهان را دنبال کنیم و اقدامات تحریکآمیزی که سودی ندارد را انجام ندهیم با افزایش متحدان، پرونده هستهیی ایران را با هزینه کمتری دنبال میکنیم.»
موسوی گفت:« آنچه امروز در انرژی هستهیی میبینیم نتیجه تلاش چندین نسل است و تنها به یک دولت تعلق ندارد و افرادی که برای رشد تکنولوژی هستهیی تلاش کردند در واقع همان سربازان گمنام امام زمان(عج) هستند.»
میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنانش با اعلام مخالفت خود با طرح تحول اقتصادی مورد نظر دولت و ابراز خرسندی از اینکه «مجلس به موقع جلوی اجرای این طرح را گرفت»، گفت:« این طرح قطعا به ضرر مستضعفین بود.»
وی درعینحال هدفمند کردن یارانهها را امری مهم توصیف کرد اما گفت:« هر طرحی در زمینه هدفمند کردن یارانهها باید با زمانبندی و براساس مقتضیات باشد.»
موسوی درادامه مشکلات امروز را ناشی از آنچه «مخالفت با برنامهریزی» مینامید، دانست و درادامه گفت که باید با برخی ازطرحهای دولت نهم مانند سهام عدالت، صندوق مهر رضا (ع) و مسکن مهر طبق قانون برخورد شود و ضمن حفظ جنبههای مثبت، آنها در موارد لازم مورد بازنگری و تجدیدنظر قرار گیرند.
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینکه خصوصیسازی و مدیریت آن اهمیت فوقالعادهای دارد، تاکید کرد:« سهام عدالت بدون اصل ۴۴ بیمعناست و من به اصل ۴۴ برمیگردم.»
میرحسین موسوی در بخش دیگری از سخنانش بر شایستهسالاری در انتخاب مدیران تاکید کرد و با انتقاد از روند انتخاب مدیران در دولت این روند را مطابق با شایستهسالاری ندانست. موسوی همچنین بیثباتی مدیریتها در دولت را مورد انتقاد قرار داد.
موسوی با تاکید بر اینکه «جوانان ما قابل اعتماد هستند» گفت که باید با استفاده از نیروهای جوان در کنار نیروهای پرتجربه نوعی گردش درمیان نخبگان شکل بگیرد و دلیلی ندارد از جوانان استفاده نکنیم، در کابینه آتی تلاش میکنم از مدیران جوان استفاده کنم.»
موسوی درباره کابیهاش گفت:« کابینه تعیین نکردهام اما برشایستهسالاری تاکید دارم. درانتخابات مستقل حضور یافتهام و از نیروهایی توانمندی که بتوانند خدمت کنند استفاده میکنم.درحال حاضر دور شدن نیروهای کارآمد به ضرر کشوراست. باید باور داشته باشیم که شایستهسالاری خویشاوندسالاری نیست و خویشاوندی نباید جزو ممیزات انتخاب باشد.»
عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام درادامه به پرسشی درباره موضوع تحریمها اینگونه پاسخ داد:«گرچه تحریمها آهنگ توسعه کشور را کم میکنند، اما این به معنی گذشتن از تکنولوژی هستهیی نیست، بلکه موضوع را باید به شکل راهبردی دنبال کرد.»
رییس فرهنگستان هنر در بخش دیگری از سخنانش با حمایت از تشکلهای مردم نهاد، فعالیت آنها را باعث سبک شدن فعالیت دولت خواند و با اشاره به شعارش مبنیبر «دولت فرهنگی و فرهنگ غیردولتی» این شعار را به معنی لزوم بسترسازی و حمایت دولت درچارچوب قانون از این تشکلها دانست.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا میرحسین موسوی در جریان سفر خود به اصفهان پس از سخنرانی دردانشگاه اصفهان و پیش از برگزاری این نشست خبری، با آیتالله طاهری اصفهانی و آیت الله مظاهری نیز دیدار و گفتوگو کرد.
آیتالله طاهری ضمن خرسندی از دیدار موسوی رای آوردن وی را در انتخابات پیشرو باعث شادی خود دانست و گفت:« زحمات مهندس موسوی را در دوران دفاع مقدس شاهد بودیم و در آینده نیز باز شاهد خواهیم بود. واجب است همه مردم رای بدهند. من هم رای میدهم.»
آیت الله العظمی مظاهری نیز در دیدار با موسوی،گفت:« رسالت اصلی ما در همه امور آن است که مسوولیت خود را به درستی تشخیص داده و براساس آن عمل کنیم و دراین صورت نتیجه عمل هرچه باشد ما به تکلیف شرعی خود عمل کردهایم.»
آیت الله مظاهری ضرورت التزام همگان به رعایت اخلاق را خاطرنشان کرد و گفت:« در برنامههای تبلیغاتی توجه به خواست اصلی مردم یعنی ارزشهای اسلام و انقلاب و ارایه راه حل های معقول برای رفع مشکلات کشور مهم است.»
وی افزود:« نامزدها و طرفداران آنها باید مراقب حفظ حریم حقیقت و صداقت درجریان انتخابات باشند.»
آیت الله مظاهری همچنین از تلاشها و خدمات موسوی در سال های اول انقلاب به ویژه در دوران دفاع مقدس یاد کرد و او را یکی از خدمتگزاران مورد تایید امام راحل دانست و گفت:« این سوابق درخشان، امانت نظام مقدس جمهوری اسلامی و مایه قداست اجتماعی شماست و صیانت از آن بر شما و همه کسانی که به انگیزه حمایت از شما وارد شدهاند واجب است.»
فائزه هاشمی در همایش دوم خرداد:
با قهر کردن، بیتفاوتی و گلهمندی نمیتوان توسعه و دموکراسی را پایدار کرد
فائزه هاشمی در همایشی که به مناسبت بزرگداشت دوم خرداد از سوی کمیته جوانان ستاد میرحسین موسوی، کمیته ستاد ۸۸ (جوانان حامی خاتمی – موسوی)، پویش حامی خاتمی – موسوی در سالن ۱۲ هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد، خطاب به حاضران گفت: از اینکه در این روز خوب و پرخاطره در کنار شما هستم به خودم میبالم. امروز در سالگرد دوم خرداد هستیم و طبیعتا این روز برای همه شما به یاد آورنده خاطرات تلخ و شیرین است.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا وی افزود: من یادم هست که آن روزها در آستانه دوم خرداد خیلیها از جمله من شهر به شهر، استان به استان، مسجد به مسجد و دانشگاه به دانشگاه میرفتیم و تلاش میکردیم که با یک آرمان مشترک به پیروزی برسیم. ما معتقد بودیم که وقایع مثبت سازندگی، آبادانی کشور و رشد در همهی زمینهها باید ادامه پیدا کند و مردم به سیدمحمد خاتمی رای دهند تا دوران سازندگی بتواند با افتخار ادامه پیدا کند.
هاشمی ادامه داد: در این دوران که با مشکلاتی مواجه هستیم مردم باید تلاش کنند تا این دوران تلخ دوباره برنگردد. مطمئنم نیازی به توضیح شرایط امروز نیست همه شما میدانید و من هم صلاح نمیدانم که با حرفهای ناراحت کننده شادی امروز شما را به هم بریزم.
وی در ادامه تاکید کرد: ما نیاز به شور دوم خرداد و تغییر داریم که همه بتوانیم در ۲۲ خرداد پیروزیمان را جشن بگیریم. همه ما با هم فراز و نشیبهایی را از ابتدای انقلاب و از دوم خرداد طی کردیم و میدانیم که دموکراسی نیاز به تلاش پایدار و گذر زمان دارد و با قهر کردن، بیتفاوتی و گلهمندی نمیتوان توسعه و دموکراسی را پایدار کرد.
وی افزود: طبیعتا در دورانهایی کشور گامهایی به عقب و در دورانهای دیگر گامهایی به جلو برمیدارد اما دموکراسی و سازندگی را همیشه میتوان زنده نگه داشت و نمیتوانیم در تعیین سرنوشتمان شرکت نکنیم و انتظار معجزه داشته باشیم.
فائزه هاشمی خطاب به حاضران در جمع گفت: هر کدام از شما هزار نفر را میتوانید پای صندوقهای رای ببرید و در این صورت است که میتوانید انتظار تغییر داشته باشید. نمیتوان فرصتسوزی کرد و انتظار معجزه داشت. در انتخابات سال ۸۴ اصلاحطلبان با تعدد کاندیدا فرصتهای استثنایی را از دست دادند در حالی که اگر همه کاندیداها متحد میشدند ۱۷ میلیون رای اصلاحطلبان در برابر ۱۱ میلیون رای اصولگرایان قرار میگرفت و امروز هم در این شرایط قرار گرفتیم پس همه باید با هم بتوانیم تحلیل درستی داشته باشیم. باز هم به نظر میرسد رای اصلاحطلبان بیشتر از اصولگرایان است پس اگر این فرصت استثنایی را هم از دست بدهیم چهار سال دیگر باز هم باید دور هم جمع شویم و افسوس بخوریم بر شکستی که خودمان باعثش بودیم.
وی تاکید کرد: آقای کروبی و آقای مهندس موسوی هر دو دارای سوابق روشنی هستند و نکتهای که امروز مهم این است اینکه کدام یک به پیروزی نزدیکترند.
هاشمی با بیان اینکه من به عنوان یک شهروند از آقای مهندس موسوی و کروبی میخواهم تا زمان انتخابات رفاقت و دوستیشان را حفظ کنند، خاطر نشان کرد: ما نباید میدان را به رقبا بدهیم و با عملکردمان باعث پیروزی دیگران شویم و رقیب را اشتباه بگیریم. خوشبختانه در روش و منش آقای موسوی عقلانیت دیده میشود. برخی میگویند چرا آقای مهندس موسوی حرفهای تند نمیزند و حتی عدهای میگویند ایشان نسخهای از آقای احمدینژاد هستند اما به نظر من این حرفها در اثر ناآگاهی و مطالعه نکردن مطبوعات است والا تضاد آقای مهندس موسوی با آقای احمدینژاد در برنامههای ایشان کاملا معلوم است.
وی ادامه داد: متاسفانه شعارهایی هم وجود دارد که ما باید به عنوان حامیان آقای مهندس موسوی از آنها جلوگیری و آنها را برطرف کنیم من به عنوان یک شهروند باز هم میگویم که در نزدیکی انتخابات کاندیدایی که در نظرسنجیها رای کمتری دارد (البته هر دو کاندیدا جایگاه والایی در میان اصلاحطلبان دارند) به نفع دیگری کنار برود تا بتوانیم پیروز شویم.
فائزه هاشمی در پایان گفت: شعار آقای مهندس موسوی را تکرار میکنم هر ایرانی یک ستاد، یعنی با توجه به محدودیتهای رسانهی ملی همه ما باید یک ستاد شویم و تلاش کنیم تا آشنایان و خویشاوندانمان به پای صندوقهای رای بیایند. فراموش نکنیم که یک رای هم یک رای است. امیدوارم بعد از دوم خرداد باز هم دور هم جمع شویم و جشن بگیریم.
رهنورد در همایش دوم خرداد:
امیدواریم در دولت دهم، قلم و اندیشه فراموش نشود
امیدواریم خردادها با افکار و اندیشههای ناب ایرانی پایدار باشند
همایشی به مناسبت بزرگداشت دوم خرداد از سوی کمیته جوانان ستاد میرحسین موسوی، کمیته ستاد ۸۸ (جوانان حامی خاتمی – موسوی)، پویش حامی خاتمی – موسوی، عصر امروز(شنبه) در سالن ۱۲ هزار نفری مجموعه ورزشی آزادی برگزار شد.
به گزارش خبرنگار سیاسی ایسنا، دکتر زهرا رهنورد همسر میرحسین موسوی و رییس سابق دانشگاه الزهراء طی سخنانی در این همایش ضمن تبریک سالروز آزادی خرمشهر، خرداد را ماه پرطنینی در فرهنگ باستان دانست و گفت: در روزگار مدرن هم این طنین وجود دارد؛ ۱۵ خرداد که بنیان انقلاب نهاده شد، ۲۲ خرداد که در پیش است، سوم خرداد که سالروز آزادی خرمشهر و دوم خرداد که یکی از سرفصلهای بزرگ تاریخ بعد از انقلاب و نهضت اصلاحگری است. البته من آقای خاتمی را در درجه اول یک احیاگر میدانم و سپس اصلاحگر؛ به خاطر زنده کردن روشهای درونذاتی اسلامی که در چنگ عادت سنتی اسیر شده بود.
رهنورد افزود: آقای خاتمی احیاگری اصلاحگراست که سنتهای پوشیدهای که نام عادت بر آن گذاشته شده بود را کنار زد و شور، احساس و زیبایی را زنده کرد که همه اینها برای وطن عزیزمان ایران است.
رییس سابق دانشگاه الزهرا ادامه داد: ای ایران من که همه خوبیها و پاکیها از آن توست، ای که حاضریم همه جان و مال خود را برای تو فدا کنیم، دوم خرداد را ارج مینهیم و امیدواریم که خردادها و خردادها با افکار و اندیشههای ناب ایرانی نه اسیر خرافات و اوهام پایدار باشند.
همسر میرحسین موسوی ادامه داد: به این امید که آزادی بیان، قلم و اندیشه هرگز در دولت دهم فراموش نشود به این امید که دانشگاههایمان استقلال داشته باشند و زندانی سیاسی نداشته باشیم، به این امید که دانشجوی زندانی هم نداشته باشیم، به این امید که برای زنان ما رفع تبعیض و حمایت از آنان به مثابه یک آرزوی خفته باقی نماند و ملت سرافرازی باشیم با هویت عزتمند بینالمللی.
رهنورد در پایان گفت: به این امید هستیم که مردم ما از فقر و تورم ۲۵ درصدی نجات پیدا کنند و گرسنگی، فقر و فاصله طبقاتی از بین برود و دوم خرداد یکی از این مراحل بزرگ تاریخی ماست، مرحلهی بعدی را که آقای مهندس موسوی اعلام کرده یعنی اصلاحگرایی همراه با اصول؛ همان چیزی که آقای خاتمی هم گفتهاند را طی کنیم. امیدوارم رییسجمهور آینده باعث سربلندی و شکوفایی ایران در سطح ملی و بینالمللی باشد
کروبی در شیراز:
کرباسچی معاون اول من است
همه باید برای رقابت پرشور بسیج شویم
مهدی کروبی کاندیدای دهمین دورهی انتخابات ریاست جمهوری، عصر امروز(شنبه) در ورزشگاه شهید دستغیب شیراز در جمع هواداران خود، با بیان اینکه استان فارس در انتخابات گذشته افتخار خوبی را برای اصلاحات به دست آورد، گفت: از اینکه در انتخابات دوره نهم ریاست جمهوری، مردم فارس با فاصلهای زیاد رای خود را به من دادند که افتخاری برای من و همفکران من در کشور است، تقدیر و تشکر میکنم.
به گزارش خبرنگار ایسنا وی با اشاره به شیراز و تمدن شیراز تصریح کرد: شیراز و تمدن شیراز مایهی افتخار ما ایرانیان از هر جهت است و هرگاه که بررسی میکنیم برجستگیهای خاصی در تاریخ این تمدن میبینیم.
کروبی ادامه داد: کوروش و منشور حقوق بشر او و ذوالقرنین که در قرآن آمده افتخار ما ایرانیان و شیراز است.
وی افزود: ملاصدرا یکی از بزرگترین فلاسفهی اسلامی از مفاخر شیراز است که حتی امام خمینی (ره) نیز همیشه به بزرگی او اشاره میکرد و حتی در نامهی خود به گورباچف هم از او نام برد.
کروبی ادامه داد: ماجرای میرزای شیرازی یک توطئهی بزرگ را بر هم زد و حتی درون کاخ ناصرالدین شاه هم نفوذ کرد و قرارداد تنباکو را برملا و از بین برد.
وی همچنین به جایگاه علما و فلاسفهی شیرازی در عصر حاضر و انقلاب نیز اشاره کرد و گفت: خاندان دستغیب، محلاتی و دیگر علمای شیراز که همهی آنها قابل تکریم هستند به همراه مردم شیراز همواره پیشتاز انقلاب بودند و فعالیتهای انقلابی و مبارزات خود را از خرداد ۴۲ که مبدأ انقلاب است آغاز و تا پیروزی و اسلامی شدن کشور ادامه دادند.
کروبی همچنین به مرحوم آیتالله ربانی نیز اشاره کرد و گفت: مرحوم آیتالله ربانی عالمی بزرگ بود که عمر خود را در راه مبارزه داد و سالها زندان کشید و یکی از الگوهای ایستادگی برای زندانیان سیاسی پیش از انقلاب بود که متاسفانه پس از پیروزی انقلاب اسلامی از وجود مبارک ایشان کمتر استفاده شد و این هفته نیز که در آستانهی فوت ایشان هستیم یاد آن بزرگوار را گرامی میداریم.
وی درخصوص شعر و ادب شیراز نیز گفت: از لحاظ شعر و ادب هم که شیراز ضربالمثل دنیاست و دنیا فارسی و شیراز را متصل به حافظ و سعدی میداند و به طور کلی شیراز سمبل معرفت، ایمان، رشادت، فداکاری و هنر، پایداری و هوشیاری است. در بعد پزشکی نیز همواره پیشتاز کشور بوده و رتبهی آن قابل تحسین است.
کروبی درخصوص فعالیتهای انتخاباتی نیز گفت: تنها تا ۲۰ خرداد برای فعالیتهای انتخاباتی وقت داریم و یک نکته را مستمر میگویم که وضعیت و موقعیت کشور مشخص است و از لحاظ سیاست خارجی و اقتصاد داخلی نیز همه به وضعیت آشنایی دارند.
وی ادامه داد: مردم راهی به جز دو فکر و انتخاب ندارند؛ آنانی که از وضع موجود راضی هستند و آنهایی که راضی یستند. آنهایی که از وضع موجود راضی هستند بدانند که رقابت جدی است و باید از امکاناتی که در اختیار دارند استفاده کنند؛ زیرا در برابر یک رقابت جدی قرار دارند.
کروبی با اشاره به آن دسته از افرادی که از وضع موجود ناراضی هستند، ابراز داشت: وضع کشور خوب نیست و رکود و بیکاری و شکستن کمر کارگران نیازمند تغییر وضعیت کشور است و این عده بدانند اگر بخواهند وضع کشور را تغییر دهند عملی است اما مشکل است.
وی افزود: تنها راه تغییر کشور حضور گسترده در انتخابات است و این افرادی که ناراضیاند بدانند که آنانی که راضیاند بر پشتبام و قله قرار گرفته و ما پایین در دشت هستیم.
کروبی در پاسخ به شعار حاضران مبنی بر اینکه «دانشجوی سیاسی آزاد باید گردد» گفت: من بالشخصه معتقدم که دانشجویان، ستارههای فروزان و آیندهسازان ایران هستند و نباید آنها را ستارهدار کرد و اگر بخواهیم وضع موجود دانشجویان تغییر کند باید فعالیت دوچندان کنیم.
وی افزود: اگر پیروز شوم دانشجوی ستارهدار در ریاست جمهوری من وجود ندارد و با دانشجویان هم رابطهی تنگاتنگ دارم و همهی ما بدانیم که این نظام برخاسته از ارادهی عظیم همین جوانان و دانشجویان است.
کروبی گفت: آنانی که میخواهند تغییر رخ دهد باید زیاد فعالیت کنند؛ زیرا تنها رای کافی نیست و همه باید برای شرکت در انتخابات و رقابت پرشور بسیج شویم و حماسهی دیگری با رای خود به وجود آوریم.
وی افزود: تغییر کشور توپ و تانک نمیخواهد و تنها نیازمند در دست داشتن شناسنامه و کارت ملی و حضور در روز ۲۲ خرداد پای صندوقهای رای است که با صف طولانی و رای پرشور خود، وضعیت کشور را تغییر دهیم.
کروبی خاطرنشان کرد: یک جریانی در کشور وجود دارد که از رای مردم میترسد و از آن هراس دارد و ما برای آنکه آنان را چند ماه به کما ببریم باید گسترده در این انتخابات شرکت کنیم؛ زیرا رای همهی ایرانیان بسیار مهم است.
وی افزود: اولین کسی بودم که در این انتخابات اعلام حضور کردم و تا کنون برنامههای خود را نیز اعلام کردهام و از همه میخواهم تا ۲۲ خرداد پای صندوقها بیایند و آنگونه که هیچکس بدش نمیآید به او رای بدهند، من نیز دوست دارم مردم به من رای بدهند.
کروبی در پایان به عنوان مژده، معاون خود را معرفی کرد و گفت: اگر رییسجمهور شوم کرباسچی معاون اول من است.
No comments:
Post a Comment