Thursday, March 11, 2010

آمريکا: وضعيت حقوق بشر در ايران پس از انتخابات رو به انحطاط گذاشته است

وزارت امور خارجه آمريکا در گزارش سالانه خود در باره وضعيت حقوق بشر در جهان در سال ۲۰۰۹، اعلام کرده است وضعيت حقوق بشر در ايران پس از انتخابات رياست جمهوری رو به انحطاط گذاشته است

هيلاری کلينتون؛ وزير امور خارجه آمريکا، روز پنج شنبه در يک کنفرانس مطبوعاتی توضيحاتی در خصوص اين گزارش ارائه کرد.

خانم کلينتون گفت: «اين گزارش، وسيله ای اساسی در اختيار فعالانی قرار می دهد که با شهامت، برای حفظ و نگهداشت حقوق انسان ها در چهار گوشۀ گيتی می کوشند. وسيله ای است برای روزنامه نگاران و پژوهشگرانی که موارد تجاوز به حقوق بشر را بصورت سند ثبت و ضبط می کنند.»

در گزارش سالانۀ دولت آمريکا، از بدتر شدن وضعيت حقوق بشر در کشورهای چين، کوبا، کرۀ شمالی، روسيه و سودان نيز به شدت انتقاد شده است.

خانم کلينتون گفت: « امروزه ما خود را در شرايطی می بينيم که دولت های بيشتری محدوديت های جديد و فلج کننده ای را عليه سازمان های غير دولتی مدافع حقوق بشر اعمال می کنند.»

وزير خارجۀ آمريکا افزود: « سودمندی تکنولوژی های جديد، هم برای ستمگران اثبات شده و هم برای کسانی که می کوشند تا قصور و واهمۀ زورگويان را برملا کنند.»

خانم کلينتون هم چنين گفت: « گزارشی که امروز انتشار يافت، بازتاب دهندۀ جايگاهی است که ما در آن قرار داريم. اين گزارش واقعيتی اساسی را در زمينۀ سياست های ديپلماتيک، اقتصادی و استراتژيک ايالات متحده در برابر ساير دولت ها يط سالی که در پيش روست، قرار می دهد اگر چه، مفاد گزارش، نسخه ای برای چنان سياست های [آمريکا] نيست، ولی اطلاعات اساسی را به اعضای دولت ايالات متحده ارائه می کند.

آنگاه مايکل پوسنر؛ دستيار وزير امور خارجه در امور دمکراسی و حقوق بشر محورهای کلی اين گزارش در باره وضعيت حقوق بشر در ۱۹۴ کشور را بيان کرد.

مايکل پوسنر با اشاره به سرکوب معترضان پس از انتخابات رياست جمهوری ايران در خرداد ماه گفت که به رغم کارنامه ضعیف ايران در حقوق بشر ، بعد از انتخابات، وضعيت حقوق بشر در ايران به شدت وخيم تر شده است و در اين وقايع ده ها نفر کشته شدند و هزاران نفر بازداشت شده اند

اين مقام وزارت امور خارجه آمريکا تاکيد کرد: ما در ايران، شاهد ادامه «سرکوب شديد» هستيم و آمريکا وضعيت در آن جا را هم چنان مورد توجه قرار خواهد داد.

اين در حالی است، در گزارش سالانه وزارت امور خارجه آمريکا در سال ۲۰۰۹ در خصوص ايران تصريح شده است: «کارنامه ضعيف حکومت ( ايران) در رعايت حقوق بشر در اين سال به ويژه پس از انتخابات مناقشه برانگيز ماه ژوئن (خرداد ماه) رو به انحطاط گذاشته است».

اين گزارش می افزايد: حکومت (جمهوری اسلامی ايران) به شدت حق فردی برای تغيير مسالمت آميز دولت از طريق انتخابات عالادنه و آزاد را محدود کرده است.

گزارش وزارت امور خارجه آمريکا « آزادی بيان و مشارکت» را هم چنان از مسائل موجود در ايران ارزيابی کرده است.

گزارش وزارت امور خارجه امريکا می گويد: پليس و نيروهای بسيج راه پيمايی های معترضان را به شکلی «خشن سرکوب » کرده اند.

به دنبال اعلام نتايج انتخابات رياست جمهوری ايران در خرداد ماه سال ۱۳۸۸ تهران و برخی از شهرهای ايران شاهد تظاهرات معترضان به نتيجه انتخابات بود که اين راه يپمايی ها طی هشت ماه گذشته به وسيله نيروهای امنيتی ايران سرکوب شده است

آيت الله علی خامنه ای؛ رهبر جمهوری اسلامی، و شورای نگهبان نهاد ناظر بر انتخابات، سلامت انتخابات رياست جمهوری ايران را تاييد کردند، اين در حالی بود که ميرحسين موسوی و مهدی کروبی؛ دو نامزد اصلاح طلب انتخابات رياست جمهوری، تاکيد می کنند که به دليل تقلب و تخلف گسترده در اين انتخابات نتيجه آن می بايست باطل شود.

در بخش ديگری از اين گزارش، به «دادگاه های نمايشی» معترضان به نتيجه انتخابات در شهريور ماه اشاره شده است.

در تابستان سال جاری دادگاه های متهمان به «کودتای مخملی» در دادگاه انقلاب تهران برگزار شد. در این دادگا هها جمعی از چهرهای اصلاح طلب حضور داشتند که برخی از آن ها اعترافاتی بر علیه خود در این دادگاه ها مطرح کردند.

وزارت امورخارجه آمريکا در گزارش خود به اقدامات جمهوری اسلامی برای اعمال محدوديت برای دسترسی شهروندان ايرانی به اينترنت و شبکه های اجتماعی مانند «فيس بوک و تويتر» اشاره شده است.

در گزارش وزارت امور خارجه امريکا تصريح شده است که جمهوری اسلامی ايران به شدت به محدود کردن آزادی های مذهبی به ويژه عليه بهاييان و مسيحيان ادامه داده است.

وزارت امور خارجه آمریکا در گزارش وضعیت حقوق بشر در سال ۲۰۰۸ نیز به شدت از ایران انتقاد کرده و نوشته بود: دولت ايران روندهای دمکراتيک را «به شدت محدود» کرده است، نيروهای امنيتی «به خشونت از جمله شکنجه با انگيزه سياسی» متوسل می شوند .

No comments:

Post a Comment